Spiga
1 Uco Bank invites applications for recruitment of 1000 Clerks. Last date for online Registration : 02.06.2012. 2 Steel Authority of India Limited, Burnpur invites applications for 507 non-executive posts. Last Date : 21.06.2012. 3 Headquarter Southern Naval Command, Kochi requires 399 Safaiwalas, unskilled Labourers, Fireman Watchman, Mali, Peon etc. Last Date: 21 days after publication 4 Mahanadi Coalfields Limited requires 353 Jr. Overman, Mining Sirdar and Deputy Surveyor. Last Date : 11.06.2012 5 Assam Rifles invites applications for recruitment of 242 Tradesmen. Last Date : 19.06.2012. 6 Bipin Tripathi Kumaon Institute of Technology Dwarahat requires 44 Professors, Associate Professors and Assistant Professors. Last Date: 18.06.2012 7 17 Field Ammunitions Depot C/o 56 APO requires 44 Fireman and Mazdoors. Last Date : 21 days after publication. 8 Border Security Force requires 37 Para-medical Staff. Last Date : 30 days after publication. 9 Mata Sundari College for Women, New Delhi needs 25 Assistant Professors/Lecturers. Last Date : 20.06.2012 10 The Indian Navy invites applications from unmarried male candidate for enrolment as Sailors for Senior Secondary Recruits (SSR)-01/2013 Batch. Last Date : 22.06.2012. ** span>

SBI CLERK MARKETING APTITUDE / COMPUTER KNOWLEDGE SOLVED PAPER (HELD ON 13-07-2008)

SBI CLERK SOLVED PAPER

(HELD ON 13-07-2008 SECOND SITTING)

MARKETING APTITUDE / COMPUTER KNOWLEDGE

1. Bank MarketinG menas -
(A) Selling of Bnaks
(B) Buting of banks
(C) Merger of banks
(D) selling bank's produts and services
(E) Selling various items in banks
ANS -(D)
2. Proper pricing is needed for -
(A) Extra charges of extra services
(B) Levy of VAT
(C) Good customer services
(D) Putting burden on the customer
(E) Service with extra facilities
ANS -(C)
3. Alead means -
(A) Abank's marketing staff
(B) Areligious leader
(C) Bank's chairman
(D) Target Customer
(E) Leash tied to a dog
ANS -(D)
4. A good salesman should be-
(A) Agressive
(B) Pushy
(C) Fierce
(D) Polite, but firm
(E) Talkative
ANS -(D)
5. Relationship selling means -
(A) Preparing a list of relatives
(B) Cross selling
(C) Selling to relatives
(D) Selling to strangers
(E) Telemarketing
ANS -(B)
6.ATM are -
(A) Branches of banks
(B) Manned couters of banks
(C) Unmanned , cash dispensers
(D) All of these
(E) None of these
ANS -(C)
7. Home loans are granted to -
(A) Individuals
(B) Institutions
(C) Builders
(D) All of these
(E) None of these
ANS -(A)
8. Credit cards are used for -
(A) Cash withdrawals
(B) Purchase of air tickets
(C) Purchase of consumable items from retail outlets
(D) All of these
(E) None of these
ANS -(D)
9. HNI means -
(A) Highly negative individual
(B) High growth individual
(C) High neutral individual
(D) Highly necessary individual
(E) All of these
ANS -(B)
10. What menu is selected to cut , copy, and pest ?
(A) File
(B) Tools
(C) Special
(D) Edit
(E) None of these
ANS -(D)
11. The most important or powerful computer in a typical network -
(A) Desktop
(B) Network client
(C) Network server
(D) Network station
(E) None of these
ANS -(C)
12. The primary purpose of software is to turn data into -
(A) Web sites
(B) Information
(C) Programs
(D) Objects
(E) None of these
ANS -(C)
13. Which of the following is the largest unit of storage ?
(A) GB
(B) KB
(C) MB
(D) TB
(E) None of these
ANS -(D)
14. Which of the following is an example of connectivity ?
(A) Internet
(B) Floppy disk
(C) Power cord
(D) Data
(E) None of these
ANS -(A)
15. A collection of related file is called a -
(A) Character
(B) Field
(C) Database
(D) Record
(E) None of these
ANS -(C)

0 comments:

Your Ad Here